Muzeum nákladních automboilů Tatra získalo dotaci pro svůj rozvoj

Muzeum nákladních automobilů Tatra získalo dotaci ve výši 250 000 Kč od Moravskoslezského kraje z dotačního titulu Podporo turistických atraktivit Moravskoslezského kraje. Cílem podpořeného projektuje je posílení cizojazyčných informací poskytovaných v expozici, rozšíření výstavních prostor o venkovní výstavní systém a zapojení do akcí Fajneho léta.

Muzeum nákladních automboilů Tatra získalo dotaci pro svůj rozvoj

V rámci tzv. II. etapy tvorby expozice Muzea nákladních automobilu Tatra vznikla aplikace, která doplňuje fyzickou expozici o prvky rozšířené reality. Dodaná aplikace je v tuto chvíli v českém a anglickém jazyce, v angličtině jsou namluveny také texty, které jsou fyzicky na plachtách v expozici pouze v češtině. V rámci realizace projektu chceme pořídit chybějící kvalitní překlady textů (polština, němčina) a následně nechat namluvit vhodným mluvčím přeložené texty a tyto texty a jejich audionahrávky přidat do připravené aplikace. 

Druhá část dotace se týká předprostoru muzea, kde se nachází velká dlážděná plocha s lavičkami. Tu bychom chtěli doplnit o přenosný výstavní systém a v průběhu roku jej využívat na různé dočasné venkovní výstavy, neboť v rámci muzea již nemáme dostatečný výstavní prostor na takové aktivity.

A třetí část dotace bude směřovat k realizace zábavně-edukační akce v rámci projektu Fajneho léta, a to u příležitosti mezinárodního Dne otců. Návštěvníci se mohou těšit na hudební vystoupení, různé soutěže, sportovní nafukovací atrakce, prezentaci několika středních průmyslových škol a hasičské techniky nebo jízdu veteránem. Všichni jsou srdečně vítáni, a to v neděli 19. června od 14 hodin.