Dny otevřených dveří v MNAT

Měsíc září se v Muzeu nákladních automobilů Tatra nesl ve znamení dnů otevřených dveří. 

Dny otevřených dveří Muzeu nákladních automobilů Tatra

V sobotu 3. září proběhl Den otevřených dveří v rámci projektu „Kde fondy EU pomáhají“. V rámci 45minutového volného vstupu do Muzea nákladních automobilů TATRA si 1 600 návštěvníků nenechalo ujít prohlídku expozice muzea. Volně byl zpřístupněn také sousedící depozitář Slovenské strely, který spadá pod Technické muzeum Tatra Kopřivnice (Muzeum osobních automobilů Tatra).

Pro návštěvníky byl před muzeem připraven bohatý doprovodný program. Děti mohly dovádět na skákacím hradu nebo si nechat něco namalovat na obličej, k dispozici byl fotokoutek s okamžitým tiskem fotografií. Každý si mohl vyrobit vlastní odznáček nebozatočit kolem štěstí. Jednotka sboru dobrovolných hasičů z Kopřivnice předvedla dynamické ukázky hašení požáru a děti si mohly osobně vyzkoušet hašení pravou požární stříkačkounebo nahlédnout do interiérů hasičských vozů. 

V rámci hudebního programu vystoupili několikanásobný mistr České republiky a vicemistr světa v electric boogie Patrick Ulman, mažoretky Sunny, aktuální mistryně světa, nebohudební skupina Ema White z Olomouce.


Dny rodin 2022 proběhly v neděli 18. září a organizovalo je Centrum psychologické pomoci, p. o. ve spolupráci s Moravskoslezským krajem pod záštitou náměstka hejtmana kraje pro sociální oblast Jiřího Navrátila.

Dny rodin s sebou pravidelně přináší aktivity zaměřené na podporu rodin a propagaci náhradní rodinné péče. Smyslem je oslovit širší veřejnost a seznámit ji s kampaní „Dejme dětem rodinu“.  Aktivity „Dny rodin“ se primárně zaměřují na šíření povědomí o náhradní rodinné péči a zvýšení informovanosti, ale především získání dalších příznivců a žadatelů jako náhradních rodičů. 

Pro zájemce byla v rámci 45minutové prohlídky zpřístupněna expozice Muzea nákladních automobilů Tatra. Doprovodný program u muzea nabídl taneční a hudební vystoupení, fotokoutek, ale hlavně aktivity pro děti – deskové hry, zábavu s bublinami, vystoupení klaunů, malování na kamínky i na obličej nebo tvarování balónků. Především však byly v průběhu odpoledne věnovaného rodinám a rodinné péči oceněny vybrané pěstounské rodiny. 

 

 

 


Dny otevřených dveří Muzeu nákladních automobilů Tatra
Dny otevřených dveří Muzeu nákladních automobilů Tatra